Vraag je je af of je een speciale wintersport verzekering af moet sluiten voor jouw vakantie? Op wintersport gaan is voor veel mensen een periode om naar uit te kijken. Urenlang op de piste, genieten van het uitzicht vanaf de bergen en aan het einde van de dag nog genieten van de sauna. Alleen brengen deze activiteiten ook risico’s met zich mee. Letsel of andere problemen zorgen ervoor dat je binnen een korte tijd voor hoge kosten komt te staan. Maar heb je dan aan een gewone reisverzekering voldoende? Hieronder lees je waarom je moet kijken naar een wintersportdekking. 

Extreme sporten en het bijkomend risico

Een wintersport verzekering is er voor iedereen die op wintersportvakantie wil gaan. De activiteiten die je uitvoert, vallen niet onder de normale reisverzekering. Het valt namelijk onder extreme sporten. Hier hangen meer risico’s aan vast, waardoor de verzekering de kans op een uitbetaling groter acht. Het is daarom aan te raden dat je hier een aanvullende dekking voor afsluit of kijkt naar een verzekering die zich speciaal heeft gericht op de echte wintersporter. De onverwachte gebeurtenissen die dan op de piste, onderweg naar jouw bestemming of in de avonduren gebeuren, hoeven jou niet meer voor extreem hoge kosten te laten staan. De verzekering dekt een groot deel van de rekeningen, zodat jij je kan richten op het herstel van letsel of het vervangen van de spullen die je nodig hebt voor de vakantie. 

Blessures en de medische rekeningen

Bij de doorlopende reisverzekering van Univé die zich gericht heeft op wintersport ben je onder andere verzekerd tegen de beroemde skiblessures die je op kan lopen. Zelfs een ervaren skiër of snowboarder valt wel eens tijdens de afdaling. De blessures verschillen van ernst. Als je naar de dokter of het ziekenhuis moet, kun je vaak hoge rekeningen verwachten. Medische hulp in het buitenland is immers niet goedkoop. Deze rekeningen zijn wel het laatste waar je op dat moment aan wilt denken. In plaats daarvan wil je de hulp krijgen die je nodig hebt en je daarna richten op het herstel. Een goede verzekering zal jou daarom helpen om de kosten te dekken, zodat je geen cruciale keuzes meer hoeft te maken. 

Andere zaken die de verzekering dekt

Bij de doorlopende verzekering voor jou als wintersporter zijn er nog een aantal zaken meeverzekerd. Denk aan jouw dure wintersportartikelen, zoals ski’s of een snowboard. Als je deze in de berging zet om te drogen, hoop je dat alles er de volgende dag nog staat. Toch kan het wel eens zijn dat het gestolen wordt. Voordat je het weet, moet je alles opnieuw aanschaffen. Dit is niet goedkoop. De verzekering dekt een groot deel van deze kosten. Zo ook als je vanwege een ongeluk schade hebt aan de spullen. Of wat dacht je van een dekking als je je vakantie onverhoopt moet annuleren of vroegtijdig moet afbreken? Jouw verzekering helpt je dan bij het betalen van de rekeningen en kan een vergoeding uitkeren.